Nekünk fontos, hogy épüljenek az útjaink!

Ma hivatalosan is átadtuk Rákosmentén Gulyás Gergely miniszter úrral, Láng Zsolttal, a Fidesz fővárosi farkcióvezetőjével, Dunai Mónikával, Rákosmente országgyűlési képviselőjével és Horváth Tamással, Rákosmente polgármesterével a Budapesti Útépítési Program keretén belül a kerületi útfelújítások újabb ütemét. A XVII. kerületben 2019-ben 7 db, több mint 3 km útszakasz nyert összesen 601 120 000 Ft támogatást. Az Oszkár utca a Program indulása óta elkészült 150. utca, amely szilárd burkolatot kapott.

A fővárosi Fidesz kezdeményezésére tavaly indult 4 éves program annak érdekében, hogy belátható időn belül, egy európai fővároshoz
méltóan az összes földút megszűnjön Budapesten. A Program célja felszámolni a múlt terhes örökségét. Nagy-Budapest létrehozásakor ugyanis falusias jellegű települések lettek a fővároshoz csatolva, amelyeket nem csak az elmúlt évtizedekben, de még arendszerváltás után, a Demszky-érában is másodrendűként kezeltek.
Az útépítések idén sem állnak meg! Ebben az évben újabb földutak kapnak szilárd burkolatot. A Kormány a 2020-as költségvetésben további 5 Mrd forintot biztosít a Programra.

Kormányzati segítséggel természetesen a Kertvárosban is folytatjuk az utak építését! Célunk az, hogy ne maradjon földút Budapesten!