Nyílt levél a Kertváros baloldali önkormányzati képviselőihez

Tisztelt Nemes Gábor❗️
Tisztelt Hollai Gábor❗️
Tisztelt Vajda Zoltán❗️
Tisztelt Csizmazia Ferenc❗️

Önök eddig jobbára hallgattak, a hallgatás ideje azonban lejárt. A Kertváros lakói egyenes beszédet érdemelnek, ezért színvallásra szólítjuk fel Önöket. Tegyék egyértelművé, hogy a XVI. kerületben élők és nem a Főpolgármesteri Hivatalban ülők hatalmi érdekeit képviselik! Tegyék egyértelművé, hogy azokat szolgálják, akikkel közösen zötykölődnek a Magtár utcában vagy a Rózsa utcában, és nem nyers pártpolitikai utasításokat követnek! Tegyék egyértelművé, hogy nem kizárólag a kormány intézkedései ellen hajlandók dudaszóval tiltakozni, hanem saját táboron belül is felemelik hangjukat a választókért!
Karácsony Gergely már bohócot csinált Önökből, akik az önkormányzati választások kampányában azt hangoztatták, hogy a hatalomnak a helyben élőket kell szolgálnia. Azt is mondták, hogy az önkormányzatiság lényege a demokrácia. Az útfelújítások megvonásával azonban a főpolgármester egy személyben, a különleges jogkörét kihasználva büntet olyan kerületeket, amelyeket nem a baloldal irányít.
Tudjuk jól, hogy a politikai ellenfelek számontartásától Önök közül sem riadnak vissza egyesek. Ha a többiek továbbra is hallgatnak, akkor gúnyt űznek a valódi érdekképviseletből, és bohócot csinálnak magukból. Mert akkor mindannyian tudni fogjuk, hogy a kertvárosi baloldal nem a demokráciát, hanem a diszkriminációt tekinti az önkormányzatiság lényegének.
Lokálpatriótaként mi már színt vallottunk. Most Önökön a sor. A Kertvárosiak egyenes beszédet várnak Önöktől. Egy nemet vagy egy igent.

Szatmáry Kristóf, a Kertváros országgyűlési képviselője