Slider

Rólam

Tanulmányok

Gyermekkorom Zugló-Rákosfalván és a XVI. kerületben töltöttem. Általános iskolai tanulmányaimat a XIV. kerületi Móra Ferenc Általános Iskolában, valamint a XVI. kerületi Jókai Mór Általános Iskolában végeztem. 1993-ban a Budai Nagy Antal Gimnáziumban tettem érettségi vizsgát. Ezt követően elvégeztem az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Természettudományi Karon a földrajz szakot, majd az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karon politológia szakon szereztem diplomát. A Budapesti Kommunikációs Főiskolán pályázatírási képesítést szereztem, majd letettem a Közigazgatási Szakvizsgát. 2006-tól az ELTE Politikatudományi Doktori Iskolájában folytattam PhD. tanulmányokat a demográfiai válságról és annak hatásairól.

Életpálya

Budapesten születtem 1975. június 10-én. Nős vagyok, négy fiúgyermek édesapja. Családom többgenerációs, budapesti lakhelyű kisiparos-kiskereskedő felmenőkkel büszkélkedhet. Szüleim, Szatmáry László és Jähl Angéla még a ’80-as évek elején kezdtek élelmiszer kiskereskedelemmel foglalkozni. A családi vállalkozásba már 12-13 évesen besegítettem. Édesapám 2001-ben, fiatalon elhunyt. A családi vállalkozást azóta édesanyám és húgom vezetésével működik.
Az egyetem alatt kezdtem el dolgozni a Századvég Politikai Iskola külsős munkatársaként. Ez idő alatt társadalmi kutatásokkal foglalkozó cég alapításában is részt vettem. 2000-ben friss diplomásként a Gazdasági Minisztérium Parlamenti Titkárságán parlamenti titkárként kezdtem dolgozni, ahonnét 2002-ben osztályvezetőként távoztam. A minisztérium után visszatértem a privát szektorba, ahol több, főként kereskedelemmel, vendéglátással és üzleti tanácsadással foglalkozó vállalkozást vezettem. Ezzel párhuzamosan indult el közéleti tevékenységem, 2002-ben a XVI. kerületben önkormányzati képviselőnek választottak, amely tisztséget 2011-ig töltöttem be.
A vállalkozói léttel összefüggésben szintén 2002-től részt vettem a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) életében. 2004-ben általános alelnökké választottak. 2008 és 2016 között a BKIK elnöke és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökségének tagja voltam.
2013-ban egykori sportklubomnak, a BVSC-Zugló Közhasznú Egyesületnek elnökévé választották. Ezen időszak alatt a klub életében jelentős fejlesztések történtek.

Politikai életút

1993-tól vagyok tagja a Fidesz XVI. kerületi szervezetének.

2002 és 2011 között a XVI. kerületben önkormányzati képviselőként tevékenykedtem, tanácsnoki minőségben a kerületfejlesztés volt a fő területem. Több jelentős kerületi fejlesztés elindítása mellett kezdeményezője voltam a kerület első uszodája megépítésének.

2005-től a Vállalkozók Pártja országos választmányi elnöke lettem, majd 2009-től a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártjának lett az elnökei tisztét töltöm be.

2006-tól vagyok tagja a magyar Országgyűlésnek. Ettől kezdődően több bizottság tagja voltam.

2006-2010

– Gazdasági és informatikai bizottság (tag)
– Informatikai és távközlési albizottság (tag)
– Vállalkozás- és kutatásfejlesztési albizottság (tag)
– Közbeszerzési albizottság (alelnök)
– Az Új Magyarország Fejlesztési Terv végrehajtását felügyelő eseti bizottság (tag)
– Fogyasztóvédelmi eseti bizottság (tag)

2010-2014

– Gazdasági és informatikai bizottság (alelnök)
– Vállalkozásfejlesztési és uniós forrásokat felügyelő albizottság (elnök)
– Informatikai és távközlési albizottság (tag)

2014-2018 – Vállalkozásfejlesztési bizottság (alelnök)

2018

– Vállalkozásfejlesztési bizottság (alelnök)
– Gazdasági bizottság (tag)
– Turisztikai albizottság (tag)

A 2018-2022-es parlamenti ciklusban az Országgyűlés Magyar – Brazil és Magyar – Vietnámi Baráti Csoportjának elnöké választottak.

Egyéni országgyűlési képviselői mandátumom Budapest 13. választókerületében (XVI. kerület, Zugló-Alsórákos) először 2014-ben Karácsony Gergellyel szemben nyertem. 2018-ban pedig Vajda Zoltánnal szemben sikerült egyéni mandátumot szereznem a választópolgárok bizalmából.

A képviselőséggel párhuzamosan több feladatot is elláttam a Kormányzatban is:
2011-2014 – Nemzetgazdasági Minisztérium – gazdaságszabályozásért felelős államtitkár
2014-2018 – Miniszterelnökség – a kereskedelempolitika kormányzati összehangolásáért felelős miniszteri biztos
2018-tól – Miniszterelnökségen – a Budapesti Útépítési Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos

Kitüntetések, érdemek


2008 – Báthory-díj a Bolyai Kezdeményező Bizottság által, a határon túli magyarság támogatásáért 
2015 – a Politikai Foglyok Országos Szövetségének Hazáért Érdemkereszt kitüntetése a magyar haza védelmében tanúsított munkáért
2019 – a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Főváros Gazdaságáért díja
Több elismerésben részesültem a Reformáció 500. évfordulójának méltó megünnepléséért Alapítvány alapítójaként, arra tekintettel, hogy kezdeményezője és egyben támogatója voltam, hogy Közép-Európa legnagyobb, a reformációnak emléket állító szoborcsoport és emlékpark kialakításra kerüljön a XVI. kerületben.