Slider

Parlamenti munka

480 felszólalás

189 önálló indítvány

208, más képviselővel tett közös indítvány

Az Országgyűlésben végzett munkám során mindig az vezérel, hogy hatékonyan tudjam képviselni a kertvárosiak és az alsórákosiak érdekeit. Az országos hatású ügyekben pedig számomra mindig Magyarország az első.

Az elmúlt években az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottságának alelnökeként részt vettem gyakorlatilag minden, a gazdaságot érintő, a vállalkozókat támogató döntés előkészítésében. Ezeknek köszönhetően többek között 2011 óta a hazai kis- és középvállalkozásokhoz 55 milliárd forint jutott a munkahelyteremtési program keretében, amellyel 28.000 ezer új munkahelyet tudtunk teremteni. Emellett a hazai kisvállalkozások jelentős adócsökkentésben és bürokráciacsökkentésben is részesültek az elmúlt esztendőkben. Ezeknek az intézkedéseknek is köszönhetően a magyar gazdaság növekedése folyamatos, 2019-es második negyedéves bővülés például a második legnagyobb az EU-ban.

A csökkenő adókkal nemcsak a vállalkozásokat, hanem Magyarország polgárait is segítjük. Az Országgyűlésben elfogadott szabályozás értelmében mára 15 %- ra csökkentettük a személyi jövedelemadó mértékét.  Számos alapvető élelmiszer már 5 %-os áfatartalommal érhető el, és több szolgáltatás esetében is csökkentettük az áfa mértékét.

Nem maradtak el a bérfejlesztések sem. Míg 2010-ben 73 500 forint volt a minimálbér, ez a folyamatos emelésnek köszönhetően 2020. január 1-jétől 160.920 Ft-ra fog nőni.

Kormányzati politikánk egyik központi eleme a magyar családok kiemelt segítése, amelyet gazdasági eredményeink lehetővé is tesznek. A családok megsegítésére adókedvezményeket vezettünk be, amelyet folyamatosan bővítettünk. Az otthonteremtés támogatására megalkotott intézkedéseink Magyarország történetében egyedülálló mértékben segítik a családokat, hogy igényeiknek megfelelő otthonhoz juthassanak.

Jó érzés, hogy olyan törvényhozás tagja lehetek, amely többségének fontos a magyar nemzet, a nagyvilágban élő valamennyi magyar ügye. Első intézkedéseink között volt a 2010-es országgyűlési ciklusban a határon túli magyarok számára a magyar állampolgárság megszerzésének egyszerűsített megszerzése. Azóta is számos olyan intézkedést hoztunk meg, amellyel odafigyelésünket biztosítjuk a határon túli magyar honfitársaink számára vonatkozzon ez az ottani civil vagy éppen gazdasági életre.